Χοιρινό με κυδώνια

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΑΡΙΑΣ & ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ
«ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»

1 κιλό κρέας ψαχνό
1 κιλό κυδώνια
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό ντομάτες
ή 1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
Ρίχνουμε και τις ντομάτες ή το πελτέ διαλυμένο, σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια, και εάν θέλουμε και από την φλούδα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο τσουκάλι, αφού τραβήξουμε το κρέας
στην άκρη για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο νερό και βράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμη.

Πηγή 29ο Τεύχος Ην-Ων

Written by