Εκδήλωση μνήμης εκτελεσθέντων Αμαριωτών

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για 34η συνεχόμενη χρονιά, από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, με την συμπλήρωση 74ων χρόνων από το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους, Γερακάρι, Γουργούθοι, Καρδάκι, Βρύσες, Σμιλές, Δρυγές, Άνω Μέρος και Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου.
Το Αρχιερατικό Μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ Ειρηναίου, με συλλειτουργούς τους σεβαστούς πατέρες του Ιερού Ναού, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 164ων εκτελεσθέντων στα μαρτυρικά χωριά του Κέντρους, καθώς και των πεσόντων Αμαριωτών ηρώων στους κατά καιρούς αγώνες της πατρίδας μας.
Μετά την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε επ’ ολίγον στο θλιβερό ιστορικό γεγονός της 22ας Αυγούστου 1944, ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων αδελφών μας και συνεχάρη την Ομοσπονδία προτρέποντας τα μέλη της να συνεχίσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για να διατηρηθεί αιωνία η μνήμη τους.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κραουνάκης Νικόλαος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας όπως και τους σεβαστούς πατέρες και προσκάλεσε όλο το εκκλησίασμα, στο Αμαριώτικο Σπίτι για την συνέχεια της εκδήλωσης.

Πηγή 29ο Τεύχος Ην-Ων

Written by