Παθιασμένος ή μέτριος

«Μπορείτε να είσθε επιτυχημένοι χωρίς να παθιάζεστε, αλλά μπορείτε να φτάσετε στα επίπεδα επιτυχίας για τα οποία μιλάω χωρίς να είσθε προσηλωμένοι με πάθος. Αυτός είναι ο μοναδικός κοινός παρανομαστής των εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.»

Το πάθος και η εμμονή μου έσωσαν τη ζωή και με έκαναν ένα επιτυχημένο επιχειρηματία αναφέρει ο συγγραφέας Γκράντ Καρντόουν στο βιβλίο του «Παθιασμένος ή μέτριος» των εκδόσεων Κλειδάριθμος, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, επενδυτής στην αγορά ακινήτων, εκπαιδευτής πωλήσεων, σύμβουλος και ομιλητής. Επίσης είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού δικτύου Cardone – TV (για ιδιοκτήτες εταιρειών, επαγγελματίες κι ανθρώπους που έχουν στόχο την επιτυχία- μέσα από το οποίο αναλαμβάνει τη φιλοξενία και παραγωγή προγραμμάτων που βοηθούν τον κόσμο να κάνει ότι χρειάζεται για να κατακτήσει την επιτυχία.
Στο βιβλίο επισημαίνει «Για να σας δείξω πως θα αποκτήσετε και πώς θα αξιοποιήσετε το πάθος αυτό για να οικοδομήσετε τη δική σας επιτυχία, ανέλυσα αυτό το μήνυμα και το χώρισα σε εύχρηστα κεφάλαια.
Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας εξηγεί με ποιόν τρόπο η παθιασμένη προσήλωση μου έσωσε τη ζωή και για ποιόν λόγο είναι τόσο σημαντική. Προσδιορίζω τον όρο και τι σημαίνει για μένα. Το δεύτερο κεφάλαιο αναιρεί την κυρίαρχη άποψη ότι όλα όσα μπορείτε να πετύχετε κινούνται στο πλαίσιο της μετριότητας και της ασφάλειας, και εξηγεί για ποιόν λόγο πρέπει να αντικατστήσετε τη μετριότητα και την αμφιβολία με μία φλογερή, συγκεκριμένη, «ζωώδη» προσήλωση που θα έχει σκοπό. Στη συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο, θα δούμε πως μπορείτε να προσδιορίσετε τη δική σας εμμονή, θα σας δείξω κάποιες βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε περισσότερο στη ζωή.
Επάνω σε αυτό στηρίζονται τα επόμενα κεφάλαια τα οποία σας καθοδηγούν στη σκληρή διαδικασία κατά την οποία αρχίζετε να ακολουθείτε το πάθος σας. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα δείξω γιατί είναι σημαντικό να «τροφοδοτείτε το θηρίο» του πάθους σας.
Στο πέμπτο κεφάλαιο εξερευνών τους λόγους για τους οποίους πρέπει να καταπνίξετε τις αμφιβολίες, να αποκλείσετε τους αρνητικούς ανθρώπους από την ζωή σας και να αποδεχθείτε όσους είναι ζηλόφθονοι.
Στο έκτο κεφάλαιο αναφέρομαι σε όλους τους τρόπους που μπορείτε να μάθετε για να αξιοποιείτε το πάθος σας ώστε να κυριαρχήσετε – στο παρελθόν σας, στη σκέψη σας, στα χρήματά σας στο τομέα της εξειδίκευσή σας και στην εταιρική σας ταυτότητα.
Στο έβδομο κεφάλαιο εξηγώ γιατί το να ενεργείτε εκ του ασφαλούς είναι ότι πιο επικίνδυνο παρά τις μεγάλες αντιξοότητες. Αυτές οι αρχές θα σας καθοδηγήσουν στην αναζήτηση της επιτυχίας».
Ειδικότερα στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται «Για να καταλάβω ποιός είναι ο σκοπός μου και να συνεχίσω να τον τροφοδοτώ με καύσιμα, θέτω διαρκώς στον εαυτό μου ερωτήσεις, για τα προσωπικά ενδιαφέροντα, για τα οικονομικά κίνητρα, δεξιότητες και ταλέντα, έρευνα αγοράς, κληρονομιά, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής.
Δεξιότητες και ταλέντα:
– Τι κάνω καλύτερα από τον άλλον;
– Ποιές είναι οι εγγενείς μου δεξιότητες;
– Σε τι πράγμα ήμουν πάντα καλός;
– Σε τι πράγμα δεν ήμουν ποτέ καλός;
– Ποιές δεξιότητες ή ταλέντα αγνοώ ότι έχω;
– Τι είναι αυτό που δεν κάνω καθόλου καλά και δεν θα έπρεπε να τα κάνω;
– Με τι από όσα καταπιάνομαι χάνω εντελώς τον χρόνο μου και σπαταλάω τα ταλέντα μου;
– Σε ποιούς τομείς άλλοι άνθρωποι πιστεύουν πως έχω ικανότητες περισσότερο από ότι εγώ ο ίδιος;
– Ποιές δεξιότητες πρέπει να αναπτύξω;»

Πηγή 28ο Τεύχος Ην-Ων

Written by