8η έκθεση Φωτογραφίας «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» Σφακιά

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» στο Φραγκοκάστελο (Δήμος Σφακίων-Χανιά) το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013.

Την ενέργεια πραγματοποίησε ο Δήμος Σφακίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν ενημερωτικές ξεναγήσεις για τα ιστορικά μνημεία (εκκλησίες-μοναστήρια-αρχαίοι ναοί).

Επίσης την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 στις 20:00 στο Φραγκοκάστελο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες για τον «Ιστορικό Θρησκευτικό Τουρισμό» και την «Αρχαία Κρητική Διατροφή» όπου μίλησαν η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Θεανώ Βρέντζου και ο Λέκτορας Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης για την συμβολή της ενέργειας στην τουριστική ξενοδοχειακή ανάπτυξη.

Χαιρετισμοί έγιναν από τον Δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη, τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλη Πατεράκη.

Παράλληλα την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Σφακίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις αιγίδες Υπουργείου Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και την Υποστήριξη Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η έκθεση διήρκεσε από 17-25 Αυγούστου 2013.

Written by