Παράλληλες αρχαίες διατροφικές διαδρομές Κρήτης-Ιταλίας

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» με υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση στην Κρήτη στο Δήμο Ηρακλείου στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στις 4-6 Μαρτίου 2014 με θέμα οι αρχαίες συνταγές της Κρήτης και της Ιταλίας και η επιστροφή στις ρίζες των διατροφικών αξιών που δίνουν νέα δυναμική στην νεανική επιχειρηματικότητα στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία με την προώθηση νέων πιάτων και βιολογικών προϊόντων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στο Δήμο Ηρακλείου περιλαμβάνοντας ημερίδα και κρητικά κεράσματα για τους επισκέπτες ενώ υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τα «Ιστορικά Θρησκευτικά Μνημεία της Κρήτης».
Παράλληλα στην ημερίδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπρόσωποί της ενημέρωσαν για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα της νεανικής επιχειρηματικότητας ενώ τονίσθηκε η αξία της διαφύλαξης των τοπικών προϊόντων, η αξιοποίηση των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων όλων των περιοχών της Κρήτης και της Ιταλίας για την τουριστική προβολή τους ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα κοινά στοιχεία στις διατροφικές αξίες της νήσου και της Ιταλίας. Επίσης πραγματοποιήσαν ομιλίες οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για την Ιταλική διατροφή και οι παράλληλες διαδρομές με την Κρητική.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι που συμμετείχαν στην ημερίδα παρακολούθησαν συζητήσεις για Ευρωπαϊκές εθνικές και περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών και μικρής κλίμακας πολιτιστικών σχεδίων για τον τουρισμό.
Ειδικότερα στις 4 Μαρτίου 2014 άρχισε η έκθεση φωτογραφίας «Ιστορικού Θρησκευτικού Τουρισμού», στις 5 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα αρχαία διατροφή και παράλληλες διαδρομές Ιταλίας και Κρήτης ενώ στις 6 Μαρτίου 2014 έγιναν συναντήσεις των παραγωγών της Κρήτης με τους εκπροσώπους του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Written by