«Αρχαία Ελληνική Διατροφή»

«Η βάση της Αττικής δίαιτας κατά τους 4ο-3ο αιώνα π.Χ. αποτελείται από τα σιτηρά, λάδι, σύκα, σταφύλια, και κρασί. Τα ψάρια ήταν σημαντικό είδος διατροφής» υπογράμμισε η Αρχαιολόγος Νομισματολόγος Προϊσταμένη Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Πολιτισμού Δημηλένα Λαδογιάννη, στην εκδήλωση «ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ». Η «Αρχαία Ελληνική Διατροφή» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στις 18:00 στον «Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ» (Καμίνια -Πειραιά), με πρωτοβουλία του Κρητικού Επιχειρηματικού Περιοδικού «Ην-Ων» και της ΠΟΠΚΣ και παρουσίασε το μέλος και υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΔΕΜΜΕ Δήμητρα Γκαλονάκη. Επίσης ομιλητής ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Υποκαταστημάτων και Διευθυντής Ιχθυόσκαλας Πειραιά Βασίλης Κατσιώτης ενώ χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος και από την πλευρά του Κρητικού Επιχειρηματικού Περιοδικού «Ην-Ων» παραβρέθηκε ο εκδότης Κώστας Λιακάκης.
Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν: ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας, προσφέρθηκε το αρχαίο κρητικό γλυκό «Γάστριν», κεράσματα και καλλιτεχνικό κρητικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της ορχήστρας του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων, των χορευτών των Κρητικών Συλλόγων Άνω Λιοσίων και Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Θάλασσας» όπου διοργανωτές ήταν ο Δήμος Πειραιά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΛΠ.
Ακόμη στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Αγίας Βαρβάρας Παντελής Σ. Πρεντάκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αυλώνα και πρόεδρος του Συλλόγου Αυλωνιτών Μαίρη Σαμπάνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων Βασίλης Στεφανουδάκης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κρητών Κερατσινίου Γιάννης Κονταξάκης και ο Μανώλης Βεργγάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Κρητών Περιστερίου Μανώλης Καζεράκης, ο πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ Μανώλης Πατεράκης, ο δάσκαλος του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων Βασάλος Δημήτριος, ο δάσκαλος του Συλλόγου Κρητών Αγίας Βαρβάρας Ανδρέας Μαριανάκης κ.α.

Written by