Γενέθλια Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ήταν τα 104 γενέθλια της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, δήλωσε: «Σαν σήμερα, πριν από 104 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ελευθέριο Βενιζέλο, τρεις μέρες μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Η θεμελίωση δε της Δημοτικής Αγοράς, είχε πραγματοποιηθεί το 1911 από τον τότε Δήμαρχο, Εμμανουήλ Μουντάκη».
Η δημοτική αρχή, έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία με την Ένωση Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, έχει αναλάβει την ευθύνη της τμηματικής ανακατασκευής του μνημείου, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του.
«Πρόκειται για ένα αίτημα της ίδια της κοινωνίας των Χανίων, που βρίσκει πλέον τον δρόμο για την ικανοποίησή του. Το οφείλουμε στο μνημείο, που αποτελεί τόπο συνάντησης των Χανιωτών και μοναδικό σημείο για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το οφείλουμε στην ιστορία του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Βάμβουκας.

Πηγή 27ο Τεύχος Ην-Ων

Written by