Νέες διατροφικές αξίες

«Με οδηγό την καινοτομία και την ποιότητα, η CRETA FARMS επενδύει με συνέχεια και συνέπεια σε χρόνο και υλικούς πόρους, αλλά πάνω από όλα δείχνει πίστη, αφοσίωση και σεβασμό προς τον  καταναλωτή και τις ανάγκες του» υπογράμμισε σε συνέντευξη στο «Ην-ΩΝ» η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας CRETA FARMS Έλενα Δομαζάκη.
Ερ. Ποιά είναι τα νέα προϊόντα της εταιρίας και οι νέοι στρατηγικοί στόχοι της;
Απ. Στην CRETA FARMS προσπαθούμε να απαντάμε στις καθημερινές ανάγκες και συνήθειες του καταναλωτή με ποιοτικά και γευστικά προϊόντα που καλύπτουν και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις.  Στις ημέρες μας, μία από τις βασικότερες ανησυχίες του σύγχρονου καταναλωτή σε ότι αφορά τη διατροφή του και τα τρόφιμα που επιλέγει, είναι πως θα μειώσει τα λιπαρά. Εμείς, στην CRETA FARMS καταφέραμε να καταρρίψουμε το μύθο ότι μειώνοντας τα λιπαρά χάνει το προϊόν σε γεύση με τη σειρά αλλαντικών Εν Ελλάδι. Η επιτυχία των προϊόντων μας βρίσκεται στη χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Πιο συγκεκριμένα, με τη συνταγή Εν Ελλάδι αφαιρούμε το λίπος από εκλεκτά κομμάτια κρέατος αλλά την ίδια στιγμή επαναφέρουμε τη γεύση με την άμεση ενσωμάτωση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Στον μυαλό του καταναλωτή θέλουμε η CRETA FARMS να τοποθετηθεί ως η εταιρία που παρέχει μία σειρά από τα πιο υγιεινά προϊόντα, με λιγότερα λιπαρά και πλούσια μοναδική γεύση.
Σήμερα, η CRETA FARMS βλέποντας τον κόσμο να διανύει μία δύσκολη περίοδο, την οποία έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, και ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις απαντάει πάλι με καινοτομία και προσφέρει λύσεις με ποιοτικά προϊόντα για το πορτοφόλι κάθε καταναλωτή. Πιστή στο όραμά της συνεχίζει να δημιουργεί γευστικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης γεύσης, αναπτύσσει νέα δεδομένα και τάσεις στην κατηγορία των αλλαντικών και του χοιρινού κρέατος. Η εταιρία ξεκίνησε δυναμικά με τη μοναδική και γευστική σειρά αλλαντικών Εν Ελλάδι και συνεχίζει δυνατά στην κατηγορία του κρέατος, με το πρόσφατο λανσάρισμα του χοιρινού Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής πάντα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η CRETA FARMS συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν επαναπαύεται και παρουσιάζει στο κοινό μία ακόμα νέα καινοτομία – το χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής. Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα παρουσιάζει ένα νέο προϊόν, 100% Ελληνικό που εκτρέφεται με καρπούς της κρητικής διατροφής. Ελληνικό χοιρινό κρέας με Κρητική ΚΑΤΑΓΩΓH! Μας πήρε 4 χρόνια εργαστηριακής μελέτης με Ελληνικό Πανεπιστήμιο για να μπορέσουμε να φέρουμε στο καθημερινό πιάτο μας νόστιμο, τρυφερό και κυρίως ζουμερό χοιρινό κρέας, χωρίς να φοβόμαστε τα κακά λιπαρά χάρη στην ειδική εκτροφή του με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά.
Το 2017, επίσης, βρίσκει την εταιρία σε μία συνολική αναζήτηση λύσεων για τα τελευταία trends στη διατροφή με επίκεντρο την ανάγκη του καταναλωτή για γρήγορο και υγιεινό φαγητό. Ο χρόνος του σύγχρονου καταναλωτή πλέον είναι περιορισμένος και θέλει εύκολα αλλά πάντα ποιοτικά να διατηρεί στη διατροφή του μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Έτσι ολοκληρώνοντας ενδελεχείς έρευνες πάνω σε αυτήν την τάση, θα είμαστε σε θέση μέσα σε αυτή τη χρονιά να προσφέρουμε ποιοτικά και γευστικά προϊόντα στην κατηγορία του snack. Σας δίνω μία πρώτη αίσθηση γιατί θα επανέλθουμε με αυτό το λανσάρισμα δυνατά και με περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερ. Ποιές είναι οι νέες διατροφικές αξίες που προβάλλονται;
Απ. Με οδηγό την καινοτομία και την ποιότητα, η CRETA FARMS επενδύει με συνέχεια και συνέπεια σε χρόνο και υλικούς πόρους, αλλά πάνω από όλα δείχνει πίστη, αφοσίωση και σεβασμό προς τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Οι καταναλωτές αναζητούν μέσα από τη διατροφή τους και το γενικότερο τρόπο ζωής τους μία ισορροπία που θα τους επιτρέπει να ζουν και να τρέφονται καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα στερούνται τη γεύση. Μετά από ενδελεχείς έρευνες καταφέραμε να εντοπίσουμε όλα τα διατροφικά threats παγκοσμίως, όπως ζωικός λίπος, αλάτι, γλουτένη και να τα αφαιρέσουμε από τα τρόφιμά μας, χωρίς αυτά να χάνουν τη γεύση τους. Ορόσημο για την CRETA FARMS ήταν η δημιουργία μίας νέας τάσης στην κατηγορία των αλλαντικών επηρεασμένη από την κρητική διατροφή, η οποία έφερε και το πρώτο βήμα στην απενοχοποίησή τους. Με όχημα την καινοτομία της συνταγής ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ απαντάει στις μεγαλύτερες παγκόσμιες ανησυχίες στον τομέα των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η  CRETA FARMS δεν είναι μόνο η πρώτη ελληνική εταιρεία που επένδυσε σε παγκόσμιες τάσεις αλλά δημιούργησε και νέες, όπως το γεγονός ότι όλα της τα προϊόντα είναι χωρίς γλουτένη. Μία λύση που απαντά στις σύγχρονές ανάγκες ανθρώπων με ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες και όχι μόνο. Με μία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και 17 πατέντες παγκοσμίως, η εταιρία όχι μόνο αποτελεί κομμάτι της νέας αυτής εποχής αλλά αναδεικνύεται και οδηγός των εξελίξεων. Καταφέραμε να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, κερδίζοντας την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Η εταιρεία ωθείται σε μία δυναμικά ανοδική πορεία η οποία ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα!
Η ισχυρή παρουσία και οι συνεργασίες μας στις διεθνείς αγορές, ενισχύουν το προφίλ της ελληνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.
Ερ. Ποιό είναι το ιστορικό της εταιρίας;
Απ. Το ταξίδι ξεκινά το 1999, που η CRETA FARMS πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη τομή στην αγορά των αλλαντικών παρουσιάζοντας στην Ελλάδα σειρά αλλαντικών με χαμηλά λιπαρά. Μέχρι τότε, η κατηγορία των αλλαντικών αναπόφευκτα χαρακτηριζόταν από προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μία ιδιότητα που τα καθιστούσε για πολύ κόσμο «απαγορευμένη απόλαυση». Ωστόσο, η μεγάλη «επανάσταση» έρχεται το 2001, με τα μόνα αλλαντικά στον κόσμο με ελαιόλαδο. Πρώτη φορά που εταιρεία δημιουργεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για το ελαιόλαδο ώστε να μεταφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, παροτρύνοντας τον κόσμο στην κατανάλωσή του. Η σειρά αλλαντικών CRETA FARMS Εν Ελλάδι, αποτελείται από εκλεκτά κομμάτια κρέατος και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η εταιρεία εκτοξεύεται με 17 πατέντες κατοχυρωμένες σε παγκόσμια κλίμακα, εξασφαλίζοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και νοστιμιάς χάρη στη θρεπτική αξία και την πλούσια γεύση τους. Η εταιρεία κάνει δυνατή είσοδο στο λιανεμπόριο και συνεχίζει δυναμικά με τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Διπλής Παστερίωσης, που προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας στα συσκευασμένα τρόφιμα, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση τους. Η CRETA FARMS δεν εφησυχάζεται αλλά συνεχίζει να απαντά σε όλες τις διατροφικές ανησυχίες, δημιουργώντας μια εξαιρετικά στενή σχέση με τους καταναλωτές για την οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη.
Η CRETA FARMS εδώ και 30 χρόνια, έχει ως  όραμά της να βοηθήσει τον κόσμο να ζει και να τρέφεται καλύτερα προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης νοστιμιάς.

Πηγή 26ο Τεύχος Ην-Ων

Written by