ΓΙΑΤΙ θέλουμε να γίνετε ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Η ιστορία επηρεάζει το παρόν. Το 1971 τα χρήματα μας έπαψαν να είναι χρήμα και έγιναν νόμισμα, δεδομένου ότι έπαψαν να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό. Από εκείνη τη χρονιά, η αποταμίευση έγινε μια ξεπερασμένη και κακή οικονομική συμβουλή. Σήμερα, η μεσαία τάξη έχει ελάχιστες αποταμιεύσεις.

«Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται το τρέχον οικονομικό μας σύστημα, χρειάζεται έξυπνους δανειολήπτες ανθρώπους που μπορούν να δανειστούν χρήματα και να γίνουν πλουσιότεροι, όχι ανθρώπους που δανείζονται χρήματα και γίνονται φτωχότεροι. Και πάλι, ισχύει ο κανόνας του 90/10 για το χρήμα: το 10% των δανειοληπτών του κόσμου χρησιμοποιούν το χρέος για να γίνουν πλουσιότεροι ενώ το 90% χρησιμοποιούν το χρέος για να γίνουν φτωχότεροι» εξηγούν ο μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τράμπ και ο «Δάσκαλος των Εκατομμυριούχων» Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, στο βιβλίο με τίτλο «ΓΙΑΤΙ θέλουμε να γίνετε ΠΛΟΥΣΙΟΙ», των εκδόσεων Κλειδάριθμος.
Στην συνέχεια επισημαίνει ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι «Ο Ντόναλντ Τραμπ κι εγώ χρησιμοποιούμε το χρέος για να γίνουμε πλουσιότεροι. Οι τραπεζίτες μας θέλουν να δανειζόμαστε όσο περισσότερα χρήματα γίνεται, επειδή όσοι δανείζονται τους κάνουν πιο πλούσιους. Είναι αυτό που λέμε «τα χρήματα των άλλων». Ο Ντόναλντ κι εγώ σας συνιστούμε να αποκτήσετε περισσότερη χρηματοοικονομική μόρφωση γιατί θέλουμε να είστε ευφυέστεροι με τη χρήση του χρέους σας. Αν υπάρχουν περισσότεροι χρεώστες, η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί. Αν έχουμε περισσότερους αποταμιευτές, η οικονομία μας θα συρρικνωθεί.
Αν είστε πρόθυμος να επενδύσετε λίγο χρόνο στη χρηματοοικονομική σας εκπαίδευση, θα μπορέσετε να προχωρήσετε γρηγορότερα χρησιμοποιώντας ως μόχλευση το χρέος. Αλλά και πάλι, σας προειδοποιώ να επενδύσετε πρώτα στη χρηματοοικονομική σας εκπαίδευση πριν επενδύσετε στα χρέη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κι εγώ λατρεύουμε τις επενδύσεις σε ακίνητα επειδή οι τραπεζίτες μας πολύ ευχαρίστως μας δανείζουν χρήματα. Φυσικά, υπάρχουν καλά και κακά ακίνητα.
Οι αποταμιευτές που επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν μόχλευση, απλούστατα επειδή οι περισσότεροι τραπεζίτες αρνούνται να δανείσουν χρήματα για αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων. Γιατί; Προφανώς οι τραπεζίτες πιστεύουν ότι τα αμοιβαία κεφάλαια είναι πολύ επικίνδυνα, ενώ θεωρούν ασφαλέστερη επένδυση τα ακίνητα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά καλοί στο να περιορίζουν τα έξοδα, λίγοι όμως άνθρωποι είναι καλοί στο να αυξάνουν τις πωλήσεις. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο, όταν γύρισα από το Βιετνάμ το 1974, ο πλούσιος μπαμπάς μου μού σύστησε να πιάσω μια δουλειά όπου να μάθω τις πωλήσεις. «Αν θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας», μου είπε, «πρέπει να μάθεις να πουλάς». Κι έτσι, πέρασα τέσσερα χρόνια σε εταιρία, μαθαίνοντας τις πωλήσεις.
Όταν με ρωτούν διάφοροι ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν για να γίνουν επιχειρηματίες, τους συνιστώ να μάθουν την τέχνη των πωλήσεων. Οι περισσότεροι δεν ακολουθούν τη σύσταση μου. Όπως λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, μερικοί γεννιούνται με το ταλέντο του πωλητή και άλλοι όχι. Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλο ταλέντο στις πωλήσεις, μπορείτε να μάθετε αν το θέλετε. Εγώ δεν είχα εκ γενετής ταλέντο στις πωλήσεις, αλλά έμαθα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κι εγώ συνιστούμε και υποστηρίζουμε τον κλάδο του δικτυακού μάρκετινγκ ή των άμεσων πωλήσεων.»

Βιογραφικό
Ο Ντόναλντ Τράμπ είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι ο ορισμός της αμερικανικής «Ιστορίας Επιτυχίας». Ειδικότερα είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Wharton, έχει  κατασκευάσει κτίρια και γήπεδα γκόλφ που αποτελούν πλέον ορόσημο στις ΗΠΑ και στις άλλες χώρες του κόσμου.
Ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, συγγραφέας του πρωτοφανούς διεθνούς μπέστ-σέλερ «Πλούσιος Μπαμπάς Φτωχός Μπαμπάς» είναι επενδυτής και επιχειρηματίας που ειδικεύεται στα ορυχεία και στα ακίνητα ενώ είναι και παιδαγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαβάη.

Πηγή 26ο Τεύχος Ην-Ων

Written by