Οι Πρώτες Κυρίες – Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη

«Οι εθελοντές πολίτες του Ρεθύμνου δίνουν το παλμό  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και η ενεργός δράση τους μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε». «Ο Δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή  με τους πολίτες σε μια συνεχή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και εφαρμογής των προτάσεών τους» επισήμανε σε συνέντευξη στο «Ην-Ων» η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό κ. Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη.
Στην συνέχεια τόνισε «Στο θεσμό του καρναβαλιού συγκεκριμένα, δώσαμε βάση σε μια πιο αναπτυξιακή πολιτική καθώς, με ώριμη πια τεχνογνωσία ο Δήμος σε συνεργασία με τις καρναβαλικές ομάδες (15.000 συμμετέχοντες) είχε κτίσει ένα προϊόν  αναγνωρισμένο στην πανελλήνια αγορά, το  οποίο  συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών (100.000) και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έσοδα της οικονομικής αλυσίδας του Δήμου μας. Έχοντας υπόψη την βαθιά κοινωνική ωφέλειά του λόγω σύμπραξης και συνδημιουργίας όλων των πολιτών του Ρεθύμνου και της Κρήτης, συστρατεύονται όλοι οι φορείς για την προστασία, ασφάλεια και μέγιστη δυνατή υποστήριξη της υλοποίησής του. Άλλωστε, ο τίτλος που δίκαια κέρδισε: Ρεθεμνιώτικο- το Καρναβάλι της Κρήτης, υποδηλώνει την υπόστασή του ως ο πολυπληθέστερος και δημοφιλέστερος θεσμός του νησιού.
Επίσης η γνωστή και αγαπημένη σε όλη την κοινωνία Γιορτή του Κρασιού μετεξελίχθηκε με τη βοήθεια της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και  πολιτών που είναι γνώστες γαστρονομίας σε Γιορτή Κρητικής Διατροφής, κατακτώντας νέο έδαφος στα σύγχρονα πράγματα του τόπου και αποκτώντας συνοδοιπόρους σημαντικούς φορείς του τόπου όπως η Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο. Οι στόχοι σύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα παραγωγής υλοποιούνται με τον πιο ευχάριστο τρόπο, δηλαδή με μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και  ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Όσον αφορά το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνης ξεκινήσαμε νέο κύκλο διοργάνωσης με αυστηρές προδιαγραφές θεματολογίας και προοπτικές διαγωνιστικού θεματικού τμήματος με σημαντικές προσωπικότητες στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα. Στόχος η δημιουργία ενός προφίλ υψηλού επιπέδου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα και η προώθηση του Ρεθύμνου ως κέντρο εξειδικευμένων πολιτιστικών γεγονότων παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Τα παραπάνω, καθώς και μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας φιλοδοξούμε να είναι το μέσον για ανάπτυξη του τουρισμού και όχι μόνο».

Βιογραφικό
Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Glion: CENTRE INTERNATIONAL HOTELERIE ET TOURISM – Montreux Ελβετίας ξεκινώντας την πρώτη γενιά διπλωματούχων ξενοδόχων της πόλης μας. Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος για πρώτη φορά με το Συνδυασμό «Νέα Αντίληψη» το 2006. Από το 2007 έως το 2010 έχει υπηρετήσει το Δήμο Ρεθύμνης ως:
• Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνης σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού από το 2007 έως το 2010.
• Πρόεδρος: της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (2010) -του Δημοτικού Θεάτρου Ρεθύμνης (2007-8) -της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνης (2007-2010) -του Κέντρου Νέων Ρεθύμνης (2009-2010) -των Οργανωτικών Επιτροπών: Καρναβαλιού (2007-2010), Αναγεννησιακού Φεστιβάλ (2007-2010), της Γιορτής Κρασιού (2009- 2011) και της Σχολικής Επιτροπής Β’ Δημοτ. Σχολείου (2007-2010)/
• Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης.
• Μέλος της Επιτροπής Χρήσεων Γης και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρεθύμνης.
• Εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ).
• Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.
• Μέλος του ΔΣ Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ρεθύμνης.

Επιστροφή στο 20ο τεύχος Ην-Ων

Written by