«Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε»

«Την υλοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής για τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής από βουλευτές και τρείς νομικούς που κατέχουν το θέμα με πρόεδρο της Επιτροπής τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά το «Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» από τη νέα κυβέρνηση» υπογράμμισε σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ην-Ων» ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Ληναίος.
Η Επιτροπή -συνέχισε- θα ζητήσει να παρουσιαστεί στη Γερμανική Βουλή προκειμένου να εκθέσει όλες τις λεπτομέρειες που υποχρεώνουν τη Γερμανική Κυβέρνηση να εξοφλήσει τις οφειλές της. Παράλληλα το χρέος του νέου Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης είναι να προχωρήσει στην εκτέλεση των αποφάσεων των Ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τα αιτήματα των Ελλήνων Πολιτών και, ουσιαστικά, ακυρώνουν την ετεροδικία.
Ακόμη -επισήμανε- πρέπει να ενημερωθεί όλος ο ελληνικός λαός, να ξεσηκωθεί και με το σύνθημα «μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε», να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα.
Επίσης διευκρίνισε «έχουμε αποφασίσει μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Εθνικού Συμβούλιου, να σχεδιασθεί η υλοποίηση των προτάσεων για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών και να εξαπλωθεί το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει σημειωθεί μείωση στην κατανάλωση κατά 30%. Πριν δύο μήνες ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός και το Τεχνικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το πανελλήνιο μποϋκοτάζ.
Οι πτυχές του Ολοκαυτώματος της Ελλάδας είναι:
-Μας έκλεψαν αμέτρητους και ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
-Καταστροφές: 15 δις. δολ. αγοραστικής αξίας 1938 σημερινής αξίας 108 δις. ευρώ χωρίς τους τόκους.
-Το αναγκαστικό δάνειο: σημερινή αξία 54 δις. ευρώ χωρίς τους τόκους.
– Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας του 51% των μετοχών της ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων
– Η διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός (Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός) καθώς και η διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ στην Αφρική (κατ’ εξαίρεση μόνο για την Ελλάδα) ανήλθε στο ποσό των 8 δις. δρχ. το μήνα.
– Πλαστό χαρτονόμισμα: άμεση λεηλασία των επιχειρηματιών με το πλαστό χαρτονόμισμα και άμεση λεηλασία του ελληνικού χρήματος σε δεκάρικα – εικοσάρικα – τάλληρα – 2δραχμα-20λεπτα – 10λεπτα. Επίσης πήραν 73 τόνους χαλκού.
-Αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δις. δολ. στις 23 Μαρτίου του 1942 αγοραστικής αξίας του 1938. Ακόμη με τις δημεύσεις πήραν το 10% της αγροτικής παραγωγής, με τις κατασχέσεις μέσων συγκοινωνίας και μεταφοράς, σιδηρόδρομους, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα έως και ζώα, ενώ άρπαξαν και λήστεψαν σπίτια και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Ο απολογισμός είναι 89 αναγνωρισμένες μαρτυρικές πόλεις. Ουσιαστικά ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα Ολοκαύτωμα-νεκροταφείο. Εξοντώθηκε το 14% του ελληνικού πληθυσμού.
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού Συμβουλίου το σύνολο των γερμανικών οφειλών, ανέρχεται, με σημερινή αγοραστική αξία, στο ιλιγγιώδες ποσόν των 1,2 τρις. ευρώ.
Για τους Έλληνες που κατοικούν στη Γερμανία και τους σημερινούς Γερμανούς, που ισχυρίζονται ότι είναι άδικο να πληρώσουν οι σημερινοί Γερμανοί τα εγκλήματα των προγόνων τους, διευκρινίζουμε ότι οι Γερμανοί αυτοκαταστράφηκαν, καταστρέφοντας ταυτόχρονα, όλη την Ευρώπη. Μετά τον πόλεμο δεν διεκδικήσαμε τις αποζημιώσεις, όπως και όλες οι κατεστραμμένες χώρες από τη ναζιστική λαίλαπα, για να μπορέσουν, να ανακάμψουν και να ζούν πιο άνετα οι σημερινοί Γερμανοί.
Έχουν λοιπόν υποχρέωση και οι σημερινοί Γερμανοί να βοηθήσουν τους Έλληνες να ανακάμψουν οικονομικά. Και να μην ξεχνούν ότι η σημερινή κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν οφείλεται στην ανικανότητα μερικών μεταπολεμικών Κυβερνήσεων αλλά και στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στη Γερμανία που εκμεταλλεύτηκαν αυτήν ακριβώς την ανικανότητά τους.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι χώρες που καταστράφηκαν από τη ναζιστική κατοχή, έχουν αποζημιωθεί εκτός από την Ελλάδα.»

Βιογραφικό
Ο Στέφανος Ληναίος (κατά κόσμον Διονύσιος Μυτιληναίος του Γεωργίου), γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Τέλειωσε τη Σχολή Θεάτρου Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα 1967-69 (στα χρόνια της αυτοεξορίας του στο Λονδίνο την εποχή τη 7χρονης δικτατορίας),στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art – RADA) του Λονδίνου. Κατά την περίοδο 1954-1967 συνεργάσθηκε με περισσότερους από 20 θιάσους, εμφανίστηκε σε λίγες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ο Στέφανος Ληναίος είναι ο ιδρυτής, μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Έλλη Φωτίου, του θιάσου «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο» στο θέατρο Άλφα της Αθήνας, από το1971 μέχρι σήμερα.. Έγραψε διηγήματα όπως «Μερικοί θάνατοι» και πολλές μελέτες μεταξύ των οποίων «Το αυριανό θέατρο», «Αγώνες και Αγωνίες», «Η Αλυσίδα» και πρόσφατα, το αυτοβιογραφικό του «Ένα Ποτάμι Θάλασσα».
Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (1965-1967) και είναι ισόβιο, επίτιμο μέλος του Σωματείου Βρετανών Ηθοποιών. Βουλευτής 1989-1990 και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων 1986-1990.

Πηγή 17ο τεύχος Ην-Ων

Written by