Νέα αύξηση πωλήσεων στο ελαιόλαδο και το κρασί

«Δώδεκα σύγχρονα πανελλαδικά καταστήματα λιανικής «Μεσογειακής Διατροφής» και υποκαταστήματα χονδρικής πώλησης έχει δημιουργήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών (από το 1933) στα οποία, μαζί με το κρασί και το ελαιόλαδο, διαθέτουμε κρητικό μέλι, σταφίδες, αφεψήματα, μπαχαρικά, ελιές, κρητικά παξιμάδια (κριθαρένιο, ντάκος κλπ.), αρτοποιήματα, πράσινο σαπούνι και άλλα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα» ανέφερε σε συνέντευξη στο «Ην-Ων» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Φραγκιαδουλάκης. Τα κανάλια διανομής ακόμα -υπογράμμισε- περιλαμβάνουν αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ενώ η γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων γίνεται αναλογικά με τον πληθυσμό. Επίσης, στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στο Δήμο Καζαντζάκη βρίσκεται παραδοσιακό μουσείο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη διαχρονική εξέλιξη και πορεία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μέχρι σήμερα, τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και να δοκιμάσουν τις πλούσιες γεύσεις κάνοντας γνωστά τα κρητικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο.
Όσον αφορά τις εξαγωγές -διευκρίνισε- προϊόντα της Ένωσης Πεζών διακινούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία, Αγγλία). Το πελατολόγιό μας αυξάνεται συνεχώς με αξιόπιστους συνεργάτες όπως αλυσίδες Carrefour, Metro, Intermache, Monoprix (Γαλλία),  MPREIS (Αυστρία) και άλλοι. Τελευταία έχουμε κάνει άνοιγμα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Λίβανο, Κουβέιτ, Κατάρ). Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας δεν υπάρχει αποκλειστική αντιπροσώπευση.
Στόχος της Ένωσης  είναι -είπε- και για το 2010 η αύξηση των πωλήσεων η οποία στηρίζετε στην  σταθερή υψηλή ποιότητα και στην μείωση της απόστασης παραγωγού – καταναλωτή.
Η Ένωση δραστηριοποιείται σε δύο βασικά προϊόντα το κρασί και το ελαιόλαδο εξαιρετικής και σταθερής ποιότητας τα οποία έχουν βραβευτεί σε διεθνείς εκθέσεις: Χρυσό Βραβείο Ποιότητας για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΠΕΖΑ, Ελαιοτεχνία, Αθήνα 2008, Χάλκινο Βραβείο Συσκευασίας για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΠΕΖΑ σε κουτί Tetraprisma, Ελαιοτεχνία, Αθήνα 2008, Αργυρό Βραβείο Γεύσης για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΝΗΣΟΣ, 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, Πειραιάς 2008, Αστέρι συσκευασίας για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΠΕΖΑ σε ασκό 3 λίτρων, Ελληνικά Αστέρια, Αθήνα 2006, Χρυσή Ελιά για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΠΕΖΑ,  2ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου, Ζυρίχη 2003, Αργυρό Μετάλλιο Γεύσης για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΠΕΖΑ, Great Taste Awards, Λονδίνο 2003, Βραβείο Ποιότητας & Πρωτοποριακής Συσκευασίας για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΝΗΣΟΣ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Agrotica 2003.
Μέσα σε ένα πλήρες βιομηχανικό συγκρότημα με σύγχρονες εγκαταστάσεις απορροφώνται και επεξεργάζονται το 85% των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και επιτυγχάνεται η διοχέτευση αυτών, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι η Ένωση έσπευσε, από το 1998, να εκπονήσει και να εγκαταστήσει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2000 και Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων IFS και ISO 22000.
Στα πλαίσια της Ένωσης δραστηριοποιείται ομάδα παραγωγών ελαιολάδου αποτελούμενη από 4.500 μέλη. Η περιοχή της Ένωσης  παράγει κατά μέσο όρο 5.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως προερχόμενο από τα 60.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας (1.100.000 ελαιόδεντρα). Είναι αναγνωρισμένη ως Ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Π.Ο.Π. ΠΕΖΑ και έτσι η Ένωση  παράγει, τυποποιεί και διαθέτει στην αγορά Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΠΕΖΑ. Σήμερα η Ένωση Πεζών διαθέτει: δύο ελαιουργεία που παράγουν 2000 tn ελαιόλαδο, παραδοσιακό σαπωνοποιείο, ελαιοδεξαμενές 6.500 τόνων, τυποποιητήριο ελαιολάδου και χημικό εργαστήριο.
Στην περιοχή της Ένωσης υπάρχουν 30.000 στρέμματα αμπελώνες, ιδιοκτησίας των παραγωγών – μελών της (10.000 οινάμπελα ΟΠΑΠ-VQPRD, 8.000 για επιτραπέζιους οίνους, 12.000 για σταφίδα και επιτραπέζια σταφύλια) και διαθέτει: Οινοποιείο με δυνατότητα επεξεργασίας 20.000 τόνων σταφυλιών, με δεξαμενές και λοιπούς χώρους αποθήκευσης κρασιών 25.000 τόνων, συσκευαστήριο επιτραπέζιων σταφυλιών 400 τόνων ανά 24ωρο, εμφιαλωτήριο κρασιού και χημικό εργαστήριο. Η επένδυση της Ένωσης στον τομέα του κρασιού με την αξιόπιστη τεχνολογία αιχμής της ασηπτικής συσκευασίας Tetra Pak δίνει  τη  δυνατότητα  παραγωγής  ενός ακόμα  καινοτόμου προϊόντος σε συνέχεια της λογικής τυποποίησης κρασιού σε κουτί με κανουλίτσα (Το Κρασί της Παρέας). Ακόμη η Ένωση διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο για αναλύσεις ελαιολάδου και οίνων. Ειδικότερα: Αποθηκευτικούς χώρους 10.000μ2 και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πηγή 6ο Τεύχος Ην-Ων

Written by