Νέα εικόνα της Tellas

Στο 16% της εγχώριας αγοράς πλήρως απελευθερωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών θα φθάσει το 2011 η Tellas ενώ στο τέλος του έτους θα πλησιάσει το 11% διευκρίνισε σε συνέντευξη στο «Ην-Ων» ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Κωνσταντίνος Πριγκιπάκης.
Η Tellas σήμερα -συνέχισε- είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών που έφτασε τα €118 εκ. το 2007.  Ως μέλος πλέον του ομίλου της WIND και μέλος του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Weather Investments, συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κι εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της στην επικοινωνία, η οποία χαρακτηρίζεται από την προσφορά των πιο καινοτόμων ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Ερ. Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας μετά το πρόσφατο relaunching;
Απ. Η νέα εικόνα της Tellas απηχεί τη νέα εποχή που ξεκίνησε για την εταιρεία με την εξαγορά της από τη WIND Ελλάς. Σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, δυναμικής πορείας, και την παροχή ακόμα πιο σύγχρονων υπηρεσιών double – play για κάθε Έλληνα. Η νέα εικόνα της Tellas σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική εμπορική πολιτική που ακολουθούμε, τις επενδύσεις μας στο δίκτυο και την ευρυζωνικότητα αλλά και την παρουσία μας στα 400 καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα δημιουργούν για την Tellas σημαντική δυναμική και την καθιστούν τον κορυφαίο πάροχο σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορου Internet στη χώρα μας μετά τον ΟΤΕ. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Tellas μέσα από την αύξηση του μεριδίου αγοράς της. Εκτιμώ ότι  στο τέλος της φετινής χρονιάς η Tellas θα έχει περίπου το 11% της εγχώριας αγοράς πλήρως απελευθερωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών και το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 16% το 2011
Eρ.  Μεταξύ των βασικών μηνυμάτων της Tellas είναι ότι τώρα η εταιρεία έρχεται πιο κοντά στους χρήστες. Πως γίνεται αυτό στην πράξη;
Απ. Φέρνουμε την Tellas πιο κοντά στους καταναλωτές χάρη στη δυναμική που μας δίνει η πανελλαδική παρουσία μας στα 400 καταστήματα WIND. Επιπλέον, ερχόμαστε κοντά στους συνδρομητές μας μέσα από δυνατές εμπορικές προσφορές όπως για παράδειγμα  η πρόσφατη προσφορά που παρουσιάσαμε η οποία συνοδευόταν από ένα laptop δώρο και είχε στόχο αφενός να δώσει στους συνδρομητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να χρησιμοποιήσουν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και αφετέρου να συμβάλλει στην αύξηση της  διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας.  Τέλος στο πλαίσιο της νέας πελατοκεντρικής πολιτικής της εταιρίας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την ταχύτητα της εξυπηρέτησή τους.
Ερ. Αναφερθήκατε στις εμπορικές προτάσεις της Tellas. Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η εταιρία σας στους οικιακούς πελάτες και ποιες σε επαγγελματίες;
Απ. H Tellas παρουσίασε πρώτη στην ελληνική αγορά υπηρεσίες double play -Τηλεφωνία και Internet- απευθείας από το δίκτυό της, χωρίς δεύτερο λογαριασμό και χωρίς πάγιο γραμμής από τον ΟΤΕ. Η δημιουργία των υπηρεσιών αυτών, σηματοδότησε τη δυναμική είσοδο της Tellas στη νέα ευρυζωνική εποχή. Σήμερα, τα προϊόντα Tellas double Play χαρακτηρίζονται από συνεχή καινοτομία, ανταγωνιστικό κόστος, αξιοπιστία και φιλικότητα στη χρήση και έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών είτε πρόκειται για οικιακούς χρήστες είτε για επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τους οποίους η Tellas αναπτύσσει εξειδικευμένες λύσεις. Χάρη στις επενδύσεις της σε δικτυακές υποδομές, η Tellas μπορεί να υποστηρίξει συνολικά τις ανάγκες μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ είναι σήμερα μια από τις ελάχιστες εταιρείες τηλεπικοινωνιών που προσφέρουν υπηρεσίες wholesale στην ελληνική αγορά.
Ερ. Ποιο είναι το επενδυτικό σας πρόγραμμα για το 2008;
Απ. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2008 προβλέπει ότι οι επενδύσεις για το δίκτυο θα ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ με κύριους άξονες το LLU (απελευθέρωση του τοπικού βρόχου) και τις απαραίτητες υποδομές για επέκταση και επαύξηση της χωρητικότητας του δικτύου κορμού, το έργο της ΚτΠ στη περιφέρεια και τις νέες υπηρεσίες. Ετσι, το εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών της Tellas, χωρητικότητας σήμερα 2,5 Gbps αναβαθμίζεται ήδη και θα έχει φθάσει στο τέλος του έτους στα 10 Gbps. Σε συνδυασμό με τα Μητροπολιτικά Δίκτυα οπτικών ινών, περισσότερα από 1800 χλμ. δικτύου της Tellas έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία καλύπτοντας σήμερα 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τις αστικές περιοχές της Αττικής, με πλάνα μελλοντικής επέκτασης σε συνολικά 2200 χιλιόμετρα σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στο 2008 θα προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας.
Ερ. Ποιες πόλεις καλύπτει μέχρι σήμερα το δίκτυο της Tellas και ποιες πρόκειται να προστεθούν;
Απ. Το δίκτυο της Tellas όπως προανέφερα καλύπτει σήμερα 30 πόλεις. Συγκεκριμένα καλύπτονται οι μεγάλες πόλεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η Πάτρα, το Ηράκλειο, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, όπως και 24 πόλεις-πρωτεύουσες νομών στη Περιφέρεια. Μέσα στο 2008 υπολογίζεται να προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας (πχ. Καστοριά, Φλώρινα, Κω, Ρόδο, Χίο, Γρεβενά, Θήβα, Αίγιο, Σάμο, Πρέβεζα, Αργοστόλι κλπ) αλλά και ημιαστικές περιοχές της Αττικής όπως Μαρκόπουλο, Ν. Μάκρη, Σαλαμίνα, Πέραμα, Βάρκιζα κλπ.
Ερ. Συμμετέχετε στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορικής για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υπηρεσιών στην περιφέρεια. Σε τι φάση υλοποίησης βρίσκεστε;
Απ.  Η Tellas συμμετέχει στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, στο Υποέργο 3 (Ζώνη 3), που αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στη Δυτική Κρήτη, τη Νότια Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο και σε μερικά από τα νησιά που ανήκουν στο Δήμο Πειραιώς όπως τα Κύθηρα, Σπέτσες, Ύδρα κλπ. Για την Tellas το έργο είναι σημαντικό καθώς δίνει τη δυνατότητα για προσφορά προηγμένων υπηρεσιών και προϊόντων στον καταναλωτή. Σημειώνεται πως για την υλοποίηση του έργου η Tellas θα δαπανήσει ποσό που θα ξεπεράσει κατά πολύ τον προϋπολογισμό που προβλέπει η ΚτΠ για χρηματοδότηση. Ωστόσο αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία μας αναγκάζουν να αλλάζουμε συνεχώς το σχεδιασμό.  Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πηγάζουν από την έλλειψη κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και διαδικασιών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις  αδειοδοτήσεων, διαφορετική νοοτροπία κρατικών λειτουργών, υπουργείων ή δημοτικών αρχών που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη εγκρίσεων κ.α.
Παράλληλα, στo πλαίσιo του επιχειρησιακού προγράμματος για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια, μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, το δίκτυο πρόσβασης (LLU) που υλοποιεί η Tellas θα περιλαμβάνει και 95 επιπλέον κέντρα που καλύπτουν Δήμους και Κοινότητες σε ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές (σε 5 νομούς της Πελοποννήσου, Ν. Χανίων, Ρεθύμνου και Νήσων Πειραιώς και Ζακύνθου).
Ερ. Τέλος έχετε δηλώσει ότι ο όμιλος στον οποίο ανήκετε σχεδιάζει την κατασκευή καλωδίου που θα ενώνει την Αίγυπτο με την Ελλάδα; Πως θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας σας μία τέτοια κίνηση;
Απ. Το νέο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών που ποντίζει στη Μεσόγειο Θάλασσα η εταιρεία του Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. Ναγκίμπ Σαουίρις Weather Investments (ιδιοκτήτρια της Wind Ελλάς) αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2009. Θα ξεκινάει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μέσω της Μεσογείου θα καταλήγει στη Γαλλία. Ονομάζεται ΜΕΝΑ (Μiddle East North Africa). Θα διακλαδωθεί σε Ιταλία και Ελλάδα. Στη χώρα μας η προσαιγιάλωσή του θα γίνει στα Χανιά. Το κόστος του καλωδιακού συστήματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ αφορούν τη διακλάδωσή του για την Ελλάδα. Το νέο αυτό καλωδιακό σύστημα θα δώσει σημαντική ώθηση στην Tellas αφού θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε και υπηρεσίες χονδρικής.

Βιογραφικό
Ο κ. Kωνσταντίνος Πριγκιπάκης ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου  στηv Tellas τοv Iανουάριο του 2008, έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1976 ως Μηχανικός Έργων. Συνέχισε την καριέρα του σε Πωλήσεις και Marketing στην Hewlett-Packard. Από το 1992 ασχολείται ενεργά με την απελευθερωμένη αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, αρχικά στην Unisource Global Network Services  της οποίας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2001 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της  Q-Telecom στο ξεκίνημα της, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη πορεία της και στην καθιέρωση του brand Q στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, έως και την πλήρη συγχώνευσή της με την WIND Hellas το 2007.
O κ. Πριγκιπάκης έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1974. Γεννημένος το 1950, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Πηγή 3ο τεύχος Ην-Ων

Written by