9ο Τεύχος

9ο Τεύχος Ην-Ων pdf

Περιεχόμενα

Περισκόπιο
Αναξιοποίητο το γυναικείο δυναμικό στις επιχειρήσεις σύμφωνα με στοιχεία του 4ου Συνέδριου ΙΑΓΜΕ (Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών) «Γυναίκες ηγεμόνες» («Women Leadership»).   (Άρθρο)
Προβολή
Προδιαγραφές σήματος ποιότητας κρητικής κουζίνας. Το νέο σήμα το έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι της εταιρίας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» όπου δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο σύνολο των εδεσμάτων που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.   (Άρθρο)
Νέα Επιχειρήσεων
• Δημιουργία διευθυντηρίου εξαγωγών.   (Άρθρο)
• Σεμινάριο για επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις.   (Άρθρο)
Συνέντευξη
Στόχος οι αναδυόμενες αγορές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Συνέντευξη του προέδρου του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Μαΐλλη.   (Άρθρο)
Ειδικό ρεπορτάζ
Σητεία: «Η αρχαία πύλη της Ανατολής». Συνέντευξη του Δημάρχου της Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη.   (Άρθρο)
Οι Πρώτες Κυρίες
Με πρωτοβουλία της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη τον Ιούνιο του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα. Συνέντευξη της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.   (Άρθρο)
Ομογένεια
Προώθηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Συνέντευξη του Γιάννη Επιτροπάκη Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβούλιου Κρητών (ΠΣΚ) και μέλους του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ περιφέρειας Ευρώπης και υπεύθυνου επιτροπής, για την Ελληνική επιχειρηματικότητα και προβολή του τουρισμού στην Ευρώπη.   (Άρθρο)
Η Ενημέρωση
Η ιστορία των χρεοκοπιών και των οικονομικών κραχ του 1929-1932 και του 2008-2009. Του Δρ.  Γιώργου Σ. Ατσαλάκη Διδάσκων Πολυτεχνείου Κρήτης και της Ιωάννας Γ. Ατσαλάκη Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.    (Άρθρο)
Τουρισμός
Μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου. Ετήσια έκθεση τουρισμού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.    (Άρθρο)
Γνώμη
Στόχος: Η Κρήτη πράσινο νησί. Τι θα κάνουμε εμείς, ως Κρήτη,  γι αυτό; Πρώτο βήμα: Η Κρήτη βιολογική. Μια πρόταση από τον Νίκο K. Μπιρλιράκη, Πρόεδρο της ΕΑΣ Ρεθύμνης.    (Άρθρο)
Παραδοσιακές επιχειρήσεις
Εξαγωγές ελαιόλαδου σε Ευρώπη-Αμερική-Αυστραλία.   (Άρθρο)
Αφιέρωμα
Απλουστεύσεις στο ΕΣΠΑ. Συνέντευξη του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη.   (Άρθρο)
Προσωπικότητες της Κρήτης
Βιτσέντζος Κορνάρος.   (Άρθρο)
Βιβλία
Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Marketing Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» των εκδόσεων «Προπομπός».   (Άρθρο)
Πρόσωπα
Πολιτιστικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες των Κρητών.
Σκάκι
Μειώθηκε η επιχορήγηση στο σκάκι.   (Άρθρο)
Παρουσίαση
• Επιχειρηματικά δώρα.
• Παγκρήτια Στέγη Πολιτισμού.    (Άρθρο)
Κρητική Κουζίνα
Παραδοσιακή συνταγή της επιχειρηματίας κ. Σοφία Κανάκη.   (Άρθρο)
Γιατρός
«Ηλικία και γονιμότης» από τον Δρ. Αντώνης Μαραγκουδάκης, Διαάκτωρ Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών, Ειδική εκπαίδευση Υπογονιμότης – Ενδοσκοπική χειρουργική – st. Joseph Hospital – Spring Branch M. C. Houston TX USA.   (Άρθρο)

Written by