Πολιτισμός-παραδόσεις κρασιών

28ο Τεύχος Ην-Ων

Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των κρασιών αλλά και η Κρητική Διατροφή ήταν στο επίκεντρο διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου στο Ηράκλειο με την «σφραγίδα» της ΟΥΝΕΣΚΟ, έχοντας την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Οι εργασίες του συνεδρίου πήραν μέρος περισσότεροι από 100 σύνεδροι από την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ελλάδα ενώ για την σημαντικότητα του συνεδρίου μίλησαν στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Κοσμήτορας Νίκος Χανιώτης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νίκος Μηλιαράκης κ.α.
Στις ομιλίες τους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τόνισαν τις αξίες της τοπικής παράδοσης-Κρητικης Διατροφής, της συνεργασίας, εκπαίδευσης των οινοποιών και της συνεχούς αναβάθμισης των Κρητικών κρασιών.
Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε τις δράσεις που γίνονται από την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στον πρωτογενή τομέα ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται για την διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό είπε , ότι, η Κρήτη με την συνεργασία όλων μπορεί να καταστεί κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός και να αναδείξουμε την μοναδικότητα της Κρητικής διατροφής.
Επίσης στην συστηματική προσπάθεια που γίνεται να καθιερωθεί η Κρητική διατροφή στα ξενοδοχεία, επισήμανε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Νίκος Μηλιαράκης τόνισε την σημαντικότητα ενημέρωση-εκπαίδευσης που γίνεται με στόχο την συνεχή αναβάθμιση και προβολή των Κρητικών προϊόντων στην Ελληνική και ξένη αγορά.

Επιστροφή στο 28ο Τεύχος Ην-Ων