Δυναμική είσοδος της Aluminox στην Κρήτη

1ο τεύχος Ην-Ων

Το πρόγραμμα δημιουργίας αποκλειστικών αντιπροσώπων – συνεργατών με αποκλειστικές εκθέσεις επεκτείνει η ALUMINOX (βιομηχανική και εμπορική εταιρία με αντικείμενο το σχεδιασμό του χώρου και τον εξοπλισμό μονάδων μαζικής εστίασης) στην Κρήτη.
Η Κρήτη – πιστεύουν οι τρείς διάδοχοι Μανώλης, Γιώργος  και Παύλος Χειλαδάκης (τρίτη γενιά διαδοχής) – είναι μία πολύ μεγάλη αγορά και θέλουν να δημιουργήσουν τουλάχιστον τρείς εκθέσεις.
Ήδη έχουν ξεκινήσει ανάλογες συζητήσεις και πιστεύουν ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο θα είναι σε θέση να δώσουν στην αγορά της Κρήτης αυτό που πραγματικά πρέπει να πάρει σαν προϊόν και σαν υποστήριξη.
Η παραγωγή του εργοστασίου ALUMINOX σε συνδυασμό με τις διεθνείς συνεργασίες και αντιπροσωπείες καθιστά την εταιρία ικανή να προσφέρει ολοκληρωμένα έργα επαγγελματικής κουζίνας -τόνισαν- πολύ υψηλής ποιότητας.
Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής H.A.C.C.P ( Hazard Analysis Critical Point), USPH και NSF, ώστε εφ΄ όσον ζητηθεί οι επαγγελματικές κουζίνες που εξοπλίζει η εταιρία, να τηρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές.
Ήδη  στη Ρόδο, στο Άργος, στη Σάμο, στη Λέσβο, στη Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο έχουν δημιουργηθεί οι συνεργασίες και σε ορισμένες υπάρχουν εκθέσεις ενώ αναμένεται μέσα στο 2008 θα πραγματοποιηθούν 10 παρουσίες της επιχείρησης για να καλυφθεί η ζήτηση των τοπικών αγορών. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχουν 15 συνεργασίες.
Σήμερα η ALUMINOX κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, ενώ παράλληλα είναι η μοναδική ελληνική βιομηχανία κατασκευής, εξοπλισμού μαζικής εστίασης ειδικών προδιαγραφών και απαιτήσεων.
Στο εξωτερικό φέτος θα ξεπεράσει τις 20 αποκλειστικές συνεργασίες σε τέσσερεις  ηπείρους.
Συγκεκριμένα στην Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Φιλανδία, Πολωνία, Ολλανδία), στις Η.Π.Α, στην Άπω Ανατολή (Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη) και στην Αφρική (Νότια Αφρική και Αίγυπτος).
Τα προϊόντα
Η παραγωγή της ALUMINOX είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Οι συσκευές που κατασκευάζονται φέρουν τα σήματα ποιότητας CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης όλος ο εξοπλισμός της (συσκευές και ανοξείδωτες κατασκευές) είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς υγιεινής HACCP που εφαρμόζει ο ΕΦΕΤ στη χώρα μας.
Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας εγγυάται την υψηλή ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της, τα οποία καλύπτουν τους πιο αυστηρούς παγκοσμίους κανόνες υγιεινής του υπουργείου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S.P.H.).
Τα προϊόντα της ALUMINOX είναι: εξοπλισμός προετοιμασίας, ζεστής κουζίνας, πλυντηρίων πιάτων και ποτηρίων, πλυντηρίων ρούχων, ψυγείων και ψυκτικών θαλάμων και μπάρ.
Η εταιρία, εισάγει στις κατασκευές της καινοτομίες για την συνεχή βελτίωση των προϊόντων της.
Παράλληλα η επιχείρηση σε αποκλειστική συνεργασία στο χώρο της μαζικής εστίασης με την HOBART είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένη λύση δίνοντας κορυφαία ποιότητα σε ανταγωνιστική τιμή.
Ακόμη η γερμανική εταιρία MKN συνεργάζεται με την ALUMINOX και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το νέο της προϊόν που ο φούρνος Combi Steamer Hansdampi θέτοντας νέα δεδομένα στη παγκόσμια αγορά.
Με βάση τα στοιχεία της εταιρίας πρόκειται για ένα μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας, ανθεκτικό, ασφαλές και πρακτικό στη χρήση, προορισμένο να κρατήσει εφ΄ όρου ζωής. Η γερμανική εταιρία είναι γνωστή για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις, για την τεχνική αρτιότητα των μηχανημάτων της.
Ειδικότερα μια συσκευή με δύο συστήματα λειτουργίας (χειροκίνητη και αυτόματη) με το σύστημα FlexiRack (ευελιξία και ισχύς) επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη χωρητικότητα από κάθε άλλο φούρνο.
Υπάρχει η δυνατότητα εγκάρσιας ή επιμήκους τοποθέτησης του δίσκου ανάλογα με την επιθυμία του καθένα ενώ μπορεί να χωρέσει και δίσκους ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας (60Χ40cm).
Η εγκάρσια τοποθέτηση χαρίζει εργονομία, καλύτερο έλεγχο του φαγητού, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλα φορτία. Χάρη στην συγκεκριμένη καινοτομία διατίθεται ανάλογος εξοπλισμός FlexiRack με ευφάνταστα πλεονεκτήματα στη παραγωγή και στην εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.
Ένα  άλλο σύστημα που χρησιμοποιεί η γερμανική εταιρία είναι το WaveClean  το οποίο παρουσιάζει καινοτομία στον τομέα της πλύσης.
Το καθάρισμα του φούρνου επιτυγχάνεται ακόμα και όταν ο μάγειρας έχει πάει σπίτι του. Το παντεταρισμένο σύστημα ενσωμάτωσης απορρυπαντικού και λαμπρυντικού σε ένα μπουκαλάκι  είναι αποτελεσματικό στον τομέα της υγιεινής και της οικονομίας.
Ακόμη διαθέτει ειδική αντλία ώστε να καθαρίζει τον ανεμιστήρα από τα λίπη τα οποία είναι η αιτία, εάν δεν καθαρισθούν, της υπολειτουργίας της συσκευής και μη ικανού ψησίματος των αντιστοίχων φούρνων της κατηγορίας.
Παράλληλα μερικές από τις νέες παγκόσμιες πατέντες που προσφέρει είναι:
– PHIeco-τεχνολογία με σύστημα Dyna-Steam: είναι νέο σύστημα ψεκασμού του ατμού με ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης της θερμότητας , εξασφαλίζει μέγιστη ποιότητα στο μαγείρεμα με εκπληκτικά μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και νερού.
– AlmosControl: ανεξάρτητη ρύθμιση της υγρασίας σε όποιο ποσοστό επιθυμούμε
– Αυτόματη αντίθετη λειτουργία του ανεμιστήρα: με έξη διαφορετικές λειτουργίες και τέσσερεις λεπτές εναλλαγές από αριστερά στα δεξιά για ομοιόμορφη κατανομή του ζεστού αέρα σε όλη την επιφάνεια του θαλάμου
– Ready2Cook: προθέρμανση, ψύξη του θαλάμου, όλα με ένα κουμπί
– SES-SteamExhaustSystem: ο φούρνος μετατρέπεται αυτόματα από φούρνο ατμού σε συμβατικό διοχετεύοντας τον ατμό σε ειδική σωλήνα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η πόρτα
Ολοκληρώνοντας τα τελευταία χρόνια η ALUMINOX καθιέρωσε τα συμβόλαια συντήρησης των μηχανημάτων της, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών της αλλά και η επιμήκυνση της ζωής των μηχανημάτων της.

Επιστροφή στο 1ο τεύχος Ην-Ων