Γνήσιες Κρητικές Γεύσεις στον Αδελιανό Κάμπο

14ο Τεύχος Ην-Ων

Με όπλο την «παραδοσιακή κρητική κουζίνα» το 1989 ο κ. Κώστας και η κ. Ντίνα Τσιμπίδη, έβαλαν όλο το μεράκι και την όρεξη και δημιούργησαν την «Ταβέρνα Χρυσούλα». Η ταβέρνα βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου στην θέση Ξεροκάμαρο στον Αδελιανό Κάμπο. Απέχει από τον κεντρικό δρόμο 25 μέτρα.
Ο Αδελειανός Κάμπος είναι μια πλούσια έφορη περιοχή, Ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Εκτίνεται ανάμεσα στην παλαιά και νέα Εθνική Οδό Ρεθύμνου Ηρακλείου καλύπτοντας μια ακτίνα 20 χλμ. Η περιοχή αποτελούσε σπουδαία πηγή αγροτικών εκμεταλλεύσεων, μιας και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις οπωροκηπευτικών και οι ελαιώνες τροφοδοτούσαν την τοπική οικονομία. Το κλίμα ζεστό, με υψηλή υγρασία, ευνοούσε την γεωργία όπως και η χωροθέτηση της περιοχής. Η εύκολη πρόσβαση, το εύκολα καλλιεργήσιμο έδαφος του κάμπου χαρακτηρίζουν την περιοχή ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας.
Κατά την περίοδο της Τουριστικής ανάπτυξης του Νησιού, στην δεκαετία του 70 και ύστερα, η περιοχή γνώρισε μια εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη και αναπροσδιορίστηκε η οικονομική της δύναμη που πια βασίζεται στον Τουρισμό. Μεγάλες αλλά και μικρότερες τουριστικές μονάδες αναπτύχθηκαν κατά μήκος των ακτών σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου. Πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ενίσχυση του τουρισμού, γνώρισαν κάθε είδους επιχειρήσεις που συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταυτόχρονα με τα πολυτελή ξενοδοχεία. Εμπορικά μαγαζιά, μικρά σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.  δεσπόζουν κατά μήκος του δρόμου. Σε αυτήν την αμιγώς τουριστική περιοχή δραστηριοποιείται και η ταβέρνα Χρυσούλα, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας του φαγητού και του σέρβις, βάζοντας ένα στοίχημα σε εποχές λιγότερο ρομαντικές όπου ο ανταγωνισμός και το κέρδος κλονίζουν σημαντικές πτυχές του ποιοτικού φαγητού.
Η κυρία Ντίνα, ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας «ΧΡΥΣΟΥΛΑ» αξιοποίησε με ιδιαίτερο μεράκι τη Κρητική κουζίνα που έμαθε από την πεθερά της, και χρησιμοποιώντας το εξαιρετικής ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο, μαζί με άλλα γνήσια παραδοσιακά κρητικά προϊόντα δημιούργησε ένα φιλικό, γνήσιο και παραδοσιακό Κρητικό περιβάλλον.
Η «Ταβέρνα Χρυσούλα» διαθέτει μία άνετη και καθαρή κουζίνα με ανοξείδωτο εξοπλισμό.
Στον ήσυχο και δροσερό εξωτερικό χώρο, ο πελάτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του μακριά από τους θορύβους της πόλης. Σε όλο το χώρο υπάρχει πλούσια και ολάνθιστη βλάστηση. Ο χώρος είναι γεμάτος γιασεμιά, βοκαμβίλιες, πικροδάφνες, αγίοκλιμα, μουριές, φοίνικες, αροκάρια και δεκάδες μικρότερα εποχιακά λουλούδια που συνθέτουν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.
Τα κηπευτικά που χρησιμοποιούνται είναι τα περισσότερα ιδίας παραγωγής είτε από ντόπιους παραγωγούς όπως και τα κρεατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Το εξαιρετικής ποιότητας κρασί είναι επίσης ντόπιο. Ακόμα και τα αναψυκτικά που προσφέρονται στην ταβέρνα είναι κρητικά.
Βασικό και κυρίαρχο λόγο στην ταβέρνα έχει το Κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν σε όλα τα φαγητά.
Η επιχείρηση λειτουργεί με γνώμονα την διατήρηση της Κρητικής Κουζίνας και σύμφωνα πάντα με τον οδηγό υγιεινής του ΕΦΕΤ προσφέροντας γνήσιες Κρητικές γεύσεις. Η επιχείρηση είναι επίσης πιστοποιημένη με το σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Είδος επιχείρησης: Ταβέρνα
Περίοδος λειτουργίας: Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά, από 1 Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ αργά, (κλειστή 15:00 έως 18:00).

Επιστροφή στο 14ο Τεύχος Ην-Ων