Αυξάνουν τα παραρτήματα της ΑΧΕΠΑ στην Ευρώπη

4ο τεύχος Ην-Ων

«Σε τρία χρόνια στην Κάνδανο Χανίων της Κρήτης θα έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πνευματικού πολιτιστικού κέντρου οι οποίες θα φιλοξενούν  τους απόδημους Έλληνες Κρήτες  προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την ιδιαίτερη πατρίδα τους και για να «αγγίξουν» πιο βαθιά την ελληνική γλώσσα καθώς και όλες τις πτυχές του ελληνικού πολιτισμού» υπογράμμισε σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ην-Ων» ο πρόεδρος Δρ. Γιώργος Ατσαλάκης του παραρτήματος ΑΧΕΠΑ της Κρήτης «HJ-6 KYDON CRETE».
Στο πολιτιστικό κέντρο -ανέφερε- θα πραγματοποιούνται μαθήματα όπως ελληνισμός, ιστορία, αρχαία ελληνική φιλοσοφία, το πολίτευμα των αρχαίων ελληνικών χρόνων, η κοινωνική δομή και οργάνωση των αρχαίων Ελλήνων καθώς για το περιβάλλον και την προστασία του. Σκοπός είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό, η διαφύλαξη και διάδοση  της ελληνική γλώσσας, η προβολή της παράδοσης μας και την ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας για την ανάδειξη αφανών πτυχών του Ελληνικού πολιτισμού.
Στο πνευματικό κέντρο θα διδάσκουν καθηγητές του Πανεπιστημίου και της μέσης εκπαίδευσης ενώ παράλληλα θα υπάρχει ξενοδοχειακό συγκρότημα τεσσάρων αστέρων (180 κλίνες) προκειμένου οι απόδημοι να διαμένουν κοντά στο μορφωτικό κέντρο. Οι τιμές των κοιτώνων θα είναι ελκυστικές για να μπορούν να διαμένουν ικανοποιητικό διάστημα.
Ο χώρος -διευκρίνισε ο κ. Ατσαλάκης- παραχωρήθηκε δωρεάν από  το δήμο Καντάνου και από το Μάϊο του 2008 συντάχθηκε η μελέτη βιωσιμότητας από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου έχει ληφθεί υπ΄ όψιν η προστασία του περιβάλλοντος.
Το συγκρότημα θα ολοκληρωθεί με το πρόγραμμα χορηγήσεων και συγκεκριμένα κάθε κρητική εταιρία θα χρηματοδοτεί το δικό της δωμάτιο όπου θα δίνεται το όνομά της και οι εργαζόμενοι θα είναι από το δήμο Καντάνου.
Στο συγκρότημα θα μπορούν να διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας.
Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ -τόνισε ο κ. Ατσαλάκης- έχουν πάντα ως στόχο την ενδυνάμωση του ελληνισμού ενώ συνεχίζεται η εκστρατεία νέων μελών στην Κρήτη τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι ομογενείς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο  παραρτήματα  της ΑΧΕΠΑ στην Κρήτη στα Χανιά  και  στο Ηράκλειο ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και στο Ρέθυμνο.
Παράλληλα η ΑΧΕΠΑ Ελλάς δραστηριοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα να δημιουργηθούν παραρτήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη τα οποία θα είναι κάτω από την επίβλεψή της.

Βιογραφικό
Ο Δρ. Γιώργος Ατσαλάκης διδάσκει στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης  του Πολυτεχνείου Κρήτης  και γεννήθηκε στις Καλύβες Αποκορώνου Χανίων το 1962.Το 1986 αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε)
Το 2000 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το 2006 έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην πρόβλεψη των τιμών μετοχών. Από το 1987 εργάζεται ως ΕΔΙΠ ΙΙ στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα  είναι η πρόβλεψη και μοντελοποίηση χρηματοοικονομικών μεγεθών με την χρήση ευφυών υπολογιστικών μεθόδων από το χώρο των νευρωνικών δικτύων, της ασαφούς λογικής, των νευρο-ασαφών συστημάτων, των γενετικών αλγορίθμων κ.λπ. Οι ερευνητικές περιοχές του εστιάζονται κυρίως στην πρόβλεψη των τιμών  χρηματιστηριακών τίτλων,  συναλλάγματος και άλλων αγορών κ.λπ. Έχει δημοσίευση ένα βιβλίο με τίτλο «Χρηματιστηριακές Προβλέψεις» και πλήθος άρθρων σε διεθνή περιοδικά και σε επιστημονικά συνέδρια.
Από το 1987μέχρι σήμερα είναι ειδικό χρηματοοικονομικός σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης είναι πρόεδρος του παραρτήματος της ΑΧΕΠΑ στην Κρήτη «HJ-6 KYDON CRETE».

Επιστροφή στο 4ο τεύχος Ην-Ων